“Introductie”

Op deze site beschrijven we code snipets, elektronica en andere technische aspecten om allerhande technische problemen op te lossen of computers te laten doen wat ze moeten doen.

Na jarenlang met verschillende systemen te werken en de nodige problemen er mee te ondervinden , hebben we de sprong gewaagd om over te stappen naar open source besturing systemen zoals Linux. De laatste jaren zijn de Linux systemen zo goed geworden dat ze ware vervangers zijn voor de alom gekende systemen.

Na het testen van verschillende systemen zoals Ubuntu, Kubuntu, Mint, Manjaro en Fedora kwam ik toch terug op Mint daar deze echt wel de meest gebruiksvriendelijke distro is die “oude Windows gebruikers” zoals velen, het meest doet benaderen wat Windows doet maar dan vanuit een heel ander perspectief en veelal stukken beter, veiliger en sneller, en open source .

Dit zijn onze persoonlijke bevindingen zonder afbreuk te doen aan gelijk welk systeem u gebruikt, want over smaak valt niet te twisten, met andere woorden er is voor elk wat wils in deze computer wereld.
Bv Kubuntu en Manjaro met hun KDE Plasma is prachtig maar door de vele mogelijke instellingen is dit toch wel meer voor de gevorderde gebruiker. Fedora is te verkrijgen in verschillende editie’s KDE,Cinnamon,MATE, XFCE en Ubuntu “the base leader” is ook zeer gebruiksvriendelijk maar heeft dan weer een andere soort van Desktop beleving. “You love it or you take something else šŸ™‚ “

Artikels beschreven op deze site zijn zelf geteste scripts, samenvattingen, schakelingen en modificaties die we zelf ooit gebouwd hebben of opgezocht werden om op een snelle en efficiĆ«nte manier en in een zo’n kort mogelijke tijd een nieuwe installatie tot een krachtig en goed werkend computersysteem te maken die uw alledaags werk tot een goed einde brengen. Er word ook aandacht besteed aan andere systemen zoals Arduino en de benodigde elektronica om zelf krachtige systemen te kunnen bouwen.

Speciale dank gaat dan ook naar alle contributors op verschillende fora die hun bijdragen leveren om allerhande oplossingen te bieden.